Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Skotsko - lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Skotsko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Skotsko.

Pohádkový ostrov Skye

Pohádkový ostrov Skye

Při návštěvě Skotska se rozhodneme jeden den trávit na ostrově Skye. Tento ostrov je umístěn nejseverněji a je také největším ostrovem řadícím se k Vnitřním Hebridám. Duch pravé skotské atmosféry je tu ještě mnohem silnější než jinde ve Skotsku. Snad díky tomu, že kamenitý povrch a pohoří ostrova výborně kontrastuje s mořskou hladinou.

celý článek

 

Stalker Castle měnil majitele po vraždách i sázkách

Stalker Castle měnil majitele po vraždách i sázkách

Na západě Skotska se v romantické krajině oblasti Argyll a Bute nachází hrad Stalker Castle. Byl vystavěn na přílivovém ostrůvku v zálivu Loch Laich a tak vyvolává dojem opuštěnosti a samoty. Opak je však ve skutečnosti pravdou. Nejenže jej v hojných počtech navštěvují turisté, stal se také dějištěm natáčení filmů Monty Python a Svatý Grál, nebo Highlander.

celý článek

 

Dunvegan Castle - tradice i tajemství

Dunvegan Castle - tradice i tajemství

Vydáte-li se do Skotska, pak určitě nenechejte bez povšimnutí největší ostrov vnějších Hebrid – ostrov Skye. Nejkrásnější ze všech skotských ostrovů omývají chladivé vody Atlantského oceánu. Obyvatelé se zde živí zemědělstvím, najdete tu nespočet farem a lovců ryb a na samém konci ostrova také jedinečný starobylý hrad Dunvegan Castle.

celý článek

 

Za duchy na Tantallon Castle

Za duchy na Tantallon Castle

Přibližně 5 kilometrů od města North Berwick na jihozápadním pobřeží Skotska se nachází zřícenina středověkého hradu Tantallon Castle. Stojí na strmém útesu naproti skalnatému ostrovu Bass Rock. Každého tak zaujme již na pohled a co teprve až se začnete dozvídat strašidelné historky, které jsou s hradem Tantallon Castle spojeny.

celý článek

 

Okružní cesta Velkou Británií vlastním autem

Okružní cesta Velkou Británií vlastním autem

Velkou Británii, Londýn a především Skotsko jsme měli v plánu navštívit už dávno, ale dočkali jsme se až letos. Máme před sebou prázdniny a děti míří na 14 dní k babičce, takže se nabízí ideální příležitost podniknout vysněný road trip po Velké Británii. O zážitky a fotografie z cesty se s vámi rád touto cestou podělím.

celý článek

 

Aberdeen, stříbrné město

Aberdeen, stříbrné město

Prší. Nikoli opět, ale stále. Voda padající z oblohy je skutečně vytrvalá. Asi se jí stýská po blízkém moři. Chvíle, kdy se obloha protrhne mě tak překvapí, že si pro jistotu z deštníku naliju ještě něco málo tekutiny za krk. To aby se mi nestýskalo. Déšť není ve Skotsku ničím neobvyklým. O to více si zde ale vychutnáte modravé nebe.

celý článek

 

Eilean Donan Castle – nejfotografovanější hrad světa

Eilean Donan Castle – nejfotografovanější hrad světa

Hrad Eilean Donan se tyčí majestátně k nebi na malém ostrově v západní části Highlands. Stojí na útesu, jehož břehy omývají hned tři jezera a s pevninou je ostrov spojený klenutým mostem. Hrad je podle pověsti pojmenován po irském biskupovi Donanovi, který žil v šestém století a kolem roku 580 přišel do Skotska. Historici se domnívají, že v té době působil na zdejším ostrově, sdružoval kolem sebe místní obyvatele a pomáhal jim.

celý článek

 

Edinburgh Castle

Edinburgh Castle

Hrad Edinburgh Castle vystavěný na čedičovém jádru vyhaslé sopky je dominantou skotské metropole. Dějiny města jsou s hradem neoddělitelně spjaty. V současné době je velkým turistickým lákadlem a jedním z nejnavštěvovanějších míst v celém Skotsku.

celý článek

 

Perth – město whisky a udatných horalů

Perth – město whisky a udatných horalů

Perth je přístavním městem a zároveň centrem hrabství Perthshire, které je osídleno již po dlouhých osm tisíc let. A není divu, zdejší krajina je nejen krásná, ale také hojně úrodná. Udržovaná pole lemují bujné lesy, kopce i hory, městem protéká řeka Tay.

celý článek

 

Ayr – město dlouhých písčitých pláží, básní a zábavy

Ayr – město dlouhých písčitých pláží, básní a zábavy

Ayr – město obchodníků i turistů ležící na ústí řeky Ayr. Město je se svými necelými sedmačtyřiceti tisíci obyvateli největším na pobřeží Firth of Clyde. Původně bylo významným přístavem, který si nezadal ani velikostí, ani důležitostí s Glasgowem, které leží zhruba čtyřicet kilometrů na jihozápad.

celý článek

 

Fotocestopis - ostrov Handa

Fotocestopis - ostrov Handa

Ostrov Handa, ležící na severozápadním pobřeží Skotska, je známý jako hnízdiště mořských ptáků a přírodní rezervace. Proto se stal jedním z hlavních cílů našeho putování po Skotsku.

celý článek

 

St. Andrews – ráj nejen pro golfisty

St. Andrews – ráj nejen pro golfisty

St. Andrews rozkládající se v široké zátoce ve skotském kraji zvaném Fife je nejstarším univerzitním městem v zemi. Pro svou bohatou historii, množství architektonických památek, ale také mnohé další zajímavosti je označeno puncem turisticky velmi atraktivního místa.

celý článek

 
1 2
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko